Aki egy netes oldalról fotókat tölt le, és azokat később más oldalakra sajátjaként feltölti, üzleti célokra fölhasználja, pályázatokra beküldi - talán nem is tud róla, de - jogsértést követ el.

MEGKÉRJÜK A SZÉGYENFALRA KERÜLŐ OLDALAK TULAJDONOSAIT, HOGY TISZTELJÉK AZ ÁLTALUK JOGTALANUL ELVETT KÉPEKBE FEKTETETT MUNKÁT, KERESSÉK MEG AZ ADOTT KÉPEK TULAJDONOSÁT, ÉS EGYEZZENEK MEG VELE VAGY A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉRŐL VAGY A KÉP(EK) ELTÁVOLÍTÁSÁRÓL!


2010. február 17., szerda

VÉDJEGY

Az jutott eszembe, induljunk el pozitív irányba!
Próbáljunk meg közösséget építeni azokból, akik csak a saját maguk által készített fotókat használják!
Aki vállalja, hogy a weboldalára nem tölt föl engedély nélkül idegen fotókat, csatlakozzon a mozgalomhoz!
Azt javaslom, legyen ez a védjegyünk:



Aki kedvet érez hozzá, tegye ki ezt a védjegyet a saját oldalára!
Hátha sikerül ezzel fölhívni a figyelmet arra, hogy a legjobb saját forrásból építkezni!

44 megjegyzés:

  1. hahó, nem látszik a kommentem! :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Bocsánat, de még nem teljesen jól boldogulok ezzel a fajta bloggal. Ma látom először.
    Igyekszem kijavítani a betűszínt.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet, én is csatlakozom.:)

    VálaszTörlés
  4. Azt gondolom, ha sok gasztroblogger csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, talán tényleg rangjuk lesz a becsületes, csak saját anyagból építkező blogoknak.

    VálaszTörlés
  5. Örülök a kezdeményezésednek, jó ötlet! Csatlakozom.

    VálaszTörlés
  6. Szintén csatlakozom és örülök neki!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök az ötletnek, én is szeretnék csatlakozni és kirakom a Védjegyet. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. Lányok, nagyon örülök, hogy egyre többen vagyunk!

    VálaszTörlés
  9. Védegylet? Hanyat írunk 1846-ot? Abba nem is gondoltok bele, hogy ezeken az oldalakon a szerkesztőjük milyen sokat dolgozhatott, ti meg itt lefikázzátok... Szánalmas...pff

    VálaszTörlés
  10. Egyébként a védjegyen lévő fotó is lopott... LOL

    VálaszTörlés
  11. Kedves Névtelen!
    Kitől lopták a védjegyen levő fotót? Tőlem? Mert a fotó az enyém (én készítettem a tortát is, a fényképet is), és én csináltam a védejegyet. :D

    VálaszTörlés
  12. Szintén Névtelennek:
    Szerinted az a komoly munka, hogy valaki fogja magát, kimásol a netről már meglevő tartalmakat és föltölti az oldalára?
    Szerintem viszont az általad védett tolvaj nem becsüli annak a munkáját, aki elhatározza, hogy elkészít egy ételt, bevásárol hozzá, előkészíti a hozzávalókat, megfőzi/megsüti az adott ételt, tálalja, lefotózza, leírja a receptet, föltölti a fotót a saját honlapjára, hogy másoknak segítsen. Szerintem ez utóbbi a becsülendő munka.

    VálaszTörlés
  13. De, én belegondoltam milyen sokat dolgozhattak az oldalak szerkesztői azon, hogy összelopkodják a mások által készített képeket.
    Borzalmas... Brrr. :)

    VálaszTörlés
  14. szia! szeretnek en is csatlakozni a csak sajat fotokat hasznalok cimu listahoz es a vedjegyet is szeretnem kitenni.
    Lehetseges ez?

    http://fondantina.blogspot.com/

    Elore is kosz
    Anna

    VálaszTörlés
  15. kérdésem lenne. Az oldalamon nem saját képek vannak, de nem is illegálisak. Fizetve lett értük. Akkor most én hová tartozom?

    VálaszTörlés
  16. Szia Maminti
    Lehet, hogy idáig rossz helyen irogattam neked azért nem válaszoltál. Kiraktam a védjegyet is és a linkedet is a linkjeim közé. Felteszel engem is a listára, csak saját fotóim vannak.

    VálaszTörlés
  17. Én is írtam már egyszer ide, mint a szégyenfalon szereplő személy, de - érdekes módon - az sehol nincs meg...
    Leírom még egyszer: ahol én egy nagy portálon belül összegyűjtök recepteket, amik nekem tetszenek és ki szeretném próbálni őket, ott nincs lehetőség arra, hogy linket tegyünk fel. A portál nem engedi. Ezért én minden recept után odaírom, hogy kitől származik. Tehát ezzel elismerem, amit soha nem is állítottam, hogy a recept és a kép mástól származik.

    VálaszTörlés
  18. hát komolyan mondom, még egy ilyen kicsinyes és buta kezdeményezéssel nem találkoztam.hogy valakik ennyira unatkoznak, hogy nyomozgatnak azok után, akik lehet hogy egyáltalán nem tolvajok, csak kölcsönvettek egy képet, ahogy millió ember naponta-irigylem ezt az időmilliomost.kérdem én, ha egy kutyáról készült képre van szükségem, és előjön millió a neten, nyomozzak a gazdi után?vagy gyorsan vegyek egyet és fotózzam le?soha nem írtam blogba, de ettől kiakadtam.na meg a szégyenfal-hát az aztán már tényleg undorító és több a soknál/nem szerepelek rajta-hogy nehogy félreértés essék/-ki ennek az agyszüleménynek a szerzője??biztos jót akart, csak "nem jött át" ez a szándék

    VálaszTörlés
  19. Solen
    Nagyon jo ötlet!!!
    Csatlakozom!!!

    VálaszTörlés
  20. Kölcsön venni? Mikor adod vissza?:-)És kinek? És persze, hogyan?
    Az pedig nem mentesít, hogy mivel mindenki letölt, ezért neked is szabad. Ha kutyás képet akarsz, fényképezz! Ha nem tetszik az eredmény, fényképezz addig, amíg elnyeri tetszésedet. Majd akkor megtanulod becsülni a másik munkáját.

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Csatlakozom! Ismét...
    Üdv,
    Kutya és Konyha
    http://kutyaeskonyha.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  23. Én már csatlakoztam........:)
    http://anyatigristortai.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  24. Maminti!
    Működik még ez a blog?
    Kicsit kellene frissíteni:-))
    Nekem is van másik blogom.

    Légyszí tedd fel:
    Bonbon mánia
    http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com

    Gesztenye receptjei
    http://gesztenyeblog.blogspot.com

    Köszi előre is.

    VálaszTörlés
  25. Csatlakoztam a „védegylethez”, de szeretnék pár fogalmat tisztázni.
    Azt sokan tudják, hogy a feltöltött képeiket és írásaikat szerzői jog védi. Azt viszont kevesen, hogy miként.
    Ha külön nem rendelkezünk, vagy nem jelezzük az oldalunkon (adott esetben a képünk aláírásával is megtehetjük) a jogaink fenntartásáról, akkor azok szabadon felhasználhatóak.
    Itt nem lehet lopásról beszélni.

    VálaszTörlés
  26. Ha jeleztük és akár minden jogot fenntartunk magunknak, akkor is használhatók a szellemi termékeink. Igaz itt már csak behatárolt szabályok szerint. Csak idézni szabad és az elvárható legpontosabb forrás megjelölést fel KELL tüntetni.
    Ez azt jelenti, hogy se a fotón, se a szövegen NEM SZABAD semmi változtatást tenni, még akkor sem, ha pl. helyesírási hibákkal van tele. Olvastam egy Névtelentől, hogy az általa használt oldal nem enged külső linket feltenni. Írni azért még a legelvetemültebb szolgáltató is enged, így akkor a szövegbe rakom a http.// címet és leírom, hogy vágólapra másolva a böngészőben megnyitható.
    Van a harmadik kategória, melyet nem szabad letölteni, mert védelem alatt áll. Ez súlyos pénzekbe kerül, így még kutatómunkánál is ritkán botlunk bele.

    VálaszTörlés
  27. Összefoglalva, ha dolgainkat nem védtük le, akkor csak olyan védelmünk van ami azok mondanivalójának kiforgatásával, személyiségi jogainknak megsértésére, vagy mások jogsérelmére manipuláltak meg. Témájukat kiforgatták és saját mondjuk politikai céljaira használják. Nincs védelmünk arra, hogy a mi jól sikerült felvételünkkel valaki üzleti hasznot szerez. Ebből a haszonból részesedésre nem tarthatunk igényt.
    Ha levédjük a dolgainkat, akkor is csak akkor beszélhetünk lopásról, ha a szellemi termékünket megváltoztatták. Ha ez megtörténik, akkor már van jogorvoslati lehetőség pl. egy jó fotónkkal mások által szerzett jövedelemből járó részesedésre. Ellenben ha nincs változtatás, akkor a mi munkák szerepel egy másik oldalon. Kikereshetően és ha jól dolgoztunk lehet, hogy az egész „üzlet” vagy elismerés is a miénk marad.
    A teljes jogvédelem egy külön fejezet. Sokba kerül és nem is igazán lehet jogdíjakat beszedni (bár lehet, hogy tévedek, mert az én dolgaimnál ez fel se merül).

    VálaszTörlés
  28. Ha valaki szeretni, hogy a dolgai védve legyenek, azok ezt jelezzék a csak odatévedőknek. Ha ennek ellenére nem idézet formájában használják, akkor sem bűncselekmény, de polgári peres eljáráson megtámadható magatartás.
    Aki pedig a téliszalámi, vagy az Unicum receptjével rendelkezik az védesse le.
    Amúgy nagyon utálom, ha a dolgaimat úgy használják, hogy a karika55 nick nevet se biggyesztik oda. Nekem ennyi is elég lenne.

    VálaszTörlés
  29. Ami nem copyright szabadalom alá vont tartalom, az nem védett tartalom. A jogot ismerni kellene ám. A net a tartalmak ilyenforma szabadságára született. Igen fura lenne ha Gandhiról készült INGYENES képet valaki a saját oldalára rakva onnantól kezdve a sajátjaként kezelnek. Ez a tündibündi receptkéimet ellopták felkiáltás atért sem helytálló, mert ezeknek a recepteknek az oldal használója sem a kiötlője, hiszen nem hivatásos mesterszakács (nekik van copyrightjuk, fizetnek is érte), hanem innen onnan szedte, kapta, LESTE őket. Igen kérdésessé válik újfent, hogy ezekután nem kellene e feljelentkeznie a szégyenfalra. A Net szabad, minden más törekvés korlátozza ezt a szabadságot. Tessék kifizetni a copyrightot utánna szégyenfalazni, ellenkező esetben ez a fal nagy nyilvánosság előtti becsületsértés.

    egy másik névtelen

    VálaszTörlés
  30. Nem is értem ezt az egészet! Mire jó ez a szégyenfal? Mindenki aki kirakja a védjegyet, az egyúttal felrakatja magát a szégyenfalra is, hiszen a védjegy már eleve nem az ő "saját terméke". Ti értitek ezt? Lehet hogy nagyon buta vagyok, de én nem.

    VálaszTörlés
  31. HOgyan rakjam ki az oldalamra a védjegyet?
    Egyszerűen bemásoljam? Vagy van más módja is, amit követhetek?
    Csatlakoznék!

    http://www.konyhakukkolo.eoldal.hu

    VálaszTörlés
  32. A névtelennek írom, hogy sehonnan nem lestem semmit, ellenben ővele. Hisz nyílván nem kardoskodna, ha nem így lenne!!!! Igenis az ilyenek kihasználják a védtelen felhasználókat. Hogy a jog mit mond? Nos, tisztában vagyok vele. A jog nem elég felkészült erre, sem más, internetes banditizmus ellen! A mestercsakácsok is tanultak valakitől, és ellestek ezt meg azt, ha már itt tartunk. Nem is az ellesésen van a hangsúly, hanem a más tollával való ékeskedésen k....va jól keretek, de nem ti dolgoztatok meg érte. Hát ezen! Ne hogy már igazad legyen, te kis ártatlanság!!!!

    VálaszTörlés
  33. tudod, nem azzal van a gond,amit csináltok, az szép és jó...csak a stílus, meg a szégyenfal.mint a dedósok..gratula

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok!Én is csatlakozom,mert tényleg sok idő mire elkészíted az egészet és még azt is megteszed,hogy ezt másoknak leírd.
    http://konyhatunder-olaszmodra.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  35. hát ti nem vagytok magatoknál.
    a szégyenfalon a receptkalauz, meg a rama sütigyár?
    nem lehet, hogy éppen ti loptátok onnan a receptet, elkészítés után pedig lefotózva sajátotokként tettétek ide?
    a net mindenkié, ha azon NEM jogvédett tartalom van, akkor nektek sincs jogotok szégyenfalat csinálni.
    mondjuk hogy kerül ide agy trüffel vagy egy raffaello? melyikőtök találta ki?
    na ugye, hogy nem ti voltatok, mégis használjátok a nevet.
    szerintem hiányoztok a szégyenfalról.

    VálaszTörlés
  36. Trik Menang Bermain Situs Judi Sabung Ayam Online Yang Jarang Diketahui Klik Di Sini

    Informasi Terlengkap Mengenai Sabung Ayam
    https://bvsateayam.blogspot.com/2018/12/sejumlah-style-taji-untuk-ayam-aduan.html/

    VálaszTörlés
  37. MINDENNEK OLVASSA EL EZT A TÉTELET, HOGYAN KÖNYVE HITÉNEK JOGI ÉS BIZONYOS HITELTÁRSASÁGT. A nevem Kjerstin Lis, kölcsön kerestem adósságaim rendezése érdekében, mindenki, akivel csaltam és csaltam, amíg végül megismerkedtem Benjamin úrral. Breil Lee 450 000,00 R kölcsönt tudott kölcsön adni nekem. Segített más kollégáimnak is. Ma az egész széles világ legboldogabb embereként beszélek, és elmondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünktől, elmondom a nevét az egész széles világnak, és örülök, hogy azt mondhatom, hogy a családom hamarosan visszatért, mert kölcsönre volt szükségem az egész életem elindításához, mivel egyedülálló anyám vagyok 3 gyerekkel, és az egész világ úgy tűnt, hogy rám lóg, amíg azt nem értettem, hogy az Isten hitelt küldött kölcsönadóként, amely megváltoztatta az életem és a családomé, az istenfélő hitelező, Benjamin úr, ő volt a Megváltó Isten, akit küldtek a családom megmentésére, és először azt hittem, hogy ez nem lehetséges, amíg meg nem kapom a kölcsönt, meghívtam őt a családomhoz. - Összesen olyan párt, amelyet nem hagyott le, és mindenkinek, akinek valódi hitelköltsége van, azt tanácsolom, hogy lépjen kapcsolatba Benjamin Breil Lee úrral e-mailben (lfdsloans@outlook.com), mert ő a legmegértőbb és legszívűbbi hitelező. valaha is gondoskodó szívvel találkoztam. Nem tudja, hogy ezt csinálom azzal, hogy jóindulatát felém terjesztem, de úgy érzem, hogy ezt meg kell osztanom veletek mindenkivel, hogy megszabaduljon a csalóktól, kérlek, vigyázzon a megszemélyesítőktől, és lépjen kapcsolatba a megfelelő kölcsöncéggel. Írjon nekünk: lfdsloans@outlook. com vagy a WhatsApp + 1-989-394-3740. .

    VálaszTörlés
  38. The King Casino - Atlantic City, NJ | Jancasino
    Come on in 출장샵 the King Casino for fun, gri-go.com no wagering requirements, https://jancasino.com/review/merit-casino/ delicious 바카라 사이트 dining, and enjoyable casino gaming all at the heart of https://deccasino.com/review/merit-casino/ Atlantic City.

    VálaszTörlés