Aki egy netes oldalról fotókat tölt le, és azokat később más oldalakra sajátjaként feltölti, üzleti célokra fölhasználja, pályázatokra beküldi - talán nem is tud róla, de - jogsértést követ el.

MEGKÉRJÜK A SZÉGYENFALRA KERÜLŐ OLDALAK TULAJDONOSAIT, HOGY TISZTELJÉK AZ ÁLTALUK JOGTALANUL ELVETT KÉPEKBE FEKTETETT MUNKÁT, KERESSÉK MEG AZ ADOTT KÉPEK TULAJDONOSÁT, ÉS EGYEZZENEK MEG VELE VAGY A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉRŐL VAGY A KÉP(EK) ELTÁVOLÍTÁSÁRÓL!


2010. február 16., kedd

NE VEDD EL AZT, AMI A MÁSÉ!

Aki idegen dolgot mástól azért vesz el , hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa,

lopást követ el.


Sajnos nagyon sokan nem tudják vagy igyekeznek úgy tenni, mintha nem tudnák, hogy azt, ami a másé, elvenni bűn.

Aki egy netes oldalról fotókat tölt le, és azokat később más oldalakra sajátjaként feltölti, üzleti célokra fölhasználja, pályázatokra beküldi, bűnt követ el.

Erre az oldalra - a SZÉGYENFALRA - azok a weboldalak kerülnek föl, amelyeknek a tulajdonosa más által készített fotókat tölt föl sajátjaként a netre.

MEGKÉRJÜK A SZÉGYENFALRA KERÜLŐ OLDALAK TULAJDONOSAIT, HOGY TISZTELJÉK AZ ÁLTALUK JOGTALANUL ELVETT KÉPEKBE FEKTETETT MUNKÁT, KERESSÉK MEG AZ ADOTT KÉPEK TULAJDONOSÁT, ÉS EGYEZZENEK MEG VELE VAGY A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉRŐL VAGY A KÉP(EK) ELTÁVOLÍTÁSÁRÓL!

15 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Én,mint egy ilyen oldalon talált 200 fotóm és receptem elszenvedője mondom, hogy nagyon jó kezdeményezés.
    Egyetlen gondot látok benne:
    azok az oldalak, ahol a gasztroblogosok eltulajdonított képei megjelennek, azért jönnek létre, mert tele vannak hirdetéssel és ezzel akarnak pénzt keresni,így meg kell tölteni tartalommal, ami a mi blogjainkból származnak.
    Most feltesszük őket a szégyenfalra, aztán mindenki rákattint, növelve ezzel a nézettségüket, ezáltal el is érik céljukat.
    Nekem az az oldal, aki ellopta a képeimet, meg is köszönte a népszerűsítést, sőt még neki állt följebb, mert mertem szólni érte. Azt mondta, hogy rágalmazásért feljelenthetne.
    Szóval sajnos kétélű fegyver ez is, de mindenképpen kell tenni ellenük és egyetlen lehetőségünk van, az összefogás.
    Én is csatlakozom hozzátok.
    üdv. gesztenye
    gesztenye.blogol.hu

    VálaszTörlés
  2. Ha ezen a "reklámon" múlik a bevételük, hát költsék cukorkára az így szerzett pluszpénzt! :DDD

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy rosszul tudom, de nem csak akkor számít nekik pénzként a reklám, ha rá is kattintanak a reklámokra? A google hirdetések így működnek.

    VálaszTörlés
  4. Biztosan van olyan reklám is, ami látogatószám alapján fizet.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Gesztenye, és mi lett a vége?
    Én a múlt héten fedeztem fel, hogy az egyik oldalra elvittek 60 receptemet, a másikra vagy 10-et. Az oldalak adminjainak írtam, és intézkedtek: kötelezték a felhasználót, hogy vagy tegye ki a linkeket, vagy törlésre kerül az oldaluk!
    Ám ha önálló, saját oldalról van szó, akkor talán a Google-nál lehet reklamálni, vagy marad az ügyvéd...

    VálaszTörlés
  7. Gyöngyi, az önálló oldalak többsége is valamilyen szolgáltatóhoz kötött. Nem?

    VálaszTörlés
  8. Szia Gyöngyi!
    Levetettem vele, de most kicsit szünetelek, mert beírogatott hozzám, zaklatott.
    Nem kívánok neki semmi rosszat, csak annyit ez legyen a legnagyobb öröme!

    VálaszTörlés
  9. Üdv!

    Szeretném kérni a blog íróját, hogy jelölje meg, hogy a Fincsi.hu oldalon mely kép esetében kifogásolja a felhasználást. A képeket ugyanis jelentős részben mi magunk készítjük.

    Kisebb részben (főként illusztrációkhoz) használunk jogosított stock fotókat, melyekre a stock-fotó adatbázisok felhasználási feltételei vonatkoznak.

    Válaszát ide várjuk: fincsiadmin@citromail.hu

    üdv: fincsi.hu

    VálaszTörlés
  10. Csatlakoztam!
    http://www.freyafoods.lapunk.hu

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Szeretném,ha feltennétek a szégyenfalra ezt a blogot:
    http://fogyokurareceptek.blogger.hu/
    25 receptemet lopta át képestől, receptestől!


    Én pedig már jó ideje csatlakoztam ehhez a védegylethez:
    http://anyatigristortai.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok csatlakoztam, mert én is csak saját fotókat használok, de nem igazán tudom, hogy hogy tudnám kitenni ezt a védjegyet, hogy ide irányítson a blogomról vagy ilyesmi. A segítséget előre is köszönöm!
    http://nutsnroll.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. KITETTEM A BLOGOMBA.
    DE ÉN SEM TUDOK ONNAN IDEIRÁNYÍTANI A LÁTOGATÓKAT.

    PIROSKONYHA.BLOGSPOT.COM

    VálaszTörlés
  15. MINDENNEK OLVASSA EL EZT A TÉTELET, HOGYAN KÖNYVE HITÉNEK JOGI ÉS BIZONYOS HITELTÁRSASÁGT. A nevem Kjerstin Lis, kölcsön kerestem adósságaim rendezése érdekében, mindenki, akivel csaltam és csaltam, amíg végül megismerkedtem Benjamin úrral. Breil Lee 450 000,00 R kölcsönt tudott kölcsön adni nekem. Segített más kollégáimnak is. Ma az egész széles világ legboldogabb embereként beszélek, és elmondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünktől, elmondom a nevét az egész széles világnak, és örülök, hogy azt mondhatom, hogy a családom hamarosan visszatért, mert kölcsönre volt szükségem az egész életem elindításához, mivel egyedülálló anyám vagyok 3 gyerekkel, és az egész világ úgy tűnt, hogy rám lóg, amíg azt nem értettem, hogy az Isten hitelt küldött kölcsönadóként, amely megváltoztatta az életem és a családomé, az istenfélő hitelező, Benjamin úr, ő volt a Megváltó Isten, akit küldtek a családom megmentésére, és először azt hittem, hogy ez nem lehetséges, amíg meg nem kapom a kölcsönt, meghívtam őt a családomhoz. - Összesen olyan párt, amelyet nem hagyott le, és mindenkinek, akinek valódi hitelköltsége van, azt tanácsolom, hogy lépjen kapcsolatba Benjamin Breil Lee úrral e-mailben (lfdsloans@outlook.com), mert ő a legmegértőbb és legszívűbbi hitelező. valaha is gondoskodó szívvel találkoztam. Nem tudja, hogy ezt csinálom azzal, hogy jóindulatát felém terjesztem, de úgy érzem, hogy ezt meg kell osztanom veletek mindenkivel, hogy megszabaduljon a csalóktól, kérlek, vigyázzon a megszemélyesítőktől, és lépjen kapcsolatba a megfelelő kölcsöncéggel. Írjon nekünk: lfdsloans@outlook. com vagy a WhatsApp + 1-989-394-3740. .

    VálaszTörlés